Petak, 1 Jula, 2022

Vlast i krizni štabovi  obmanjuju javnost: Vakcinisani nisu ni sigurni ni obespravljeni. Evo i dokazi!

Naravno, postavlja se i pitanje: ako želimo da nam virus ne uđe u bolnice, staračke domove i sl., zašto ne testiramo i vakcinisane koji su takođe prenosioci virusa!? Zar u tom slučaju nije bitnije da znamo da neko ne nosi virus, nego da znamo da li je vakcinisan!?

Preporučeno

Putin najavio ‘novi svjetski poredak‘: ‘Evo ko će postavljati pravila…

Ruski predsjednik Vladimir Putin održao je govor na Ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu. Putinovo obraćanje kasnilo je gotovo dva sata zbog hakerskog napada. Ekonomija,...

Diplomatski skandal u Njemačkoj: Hrvatske diplomate pustile nacističku himnu

Proslavu Dana državnosti Republike Hrvatske koju je organizirao hrvatski konzulat u Frankfurtu obilježio je veliki skandal. Na proslavi Dana državnosti Republike hrvatske u Frankfurtu izvedena...

Dok Dodik traži deportaciju Schmidta, Nijemci u BiH šalju vojnike: ‘Zavijorit će se njemačka zastava u Butmiru‘

Njemačka će uskoro poslati pripadnike svojih oružanih snaga u BiH, potvrdio je danas visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt, javlja Klix.ba. Kazao je to na...

SAD poručile da bosanskohercegovački lideri ne ispunjavaju ustavne obaveze

SAD su kao garant Dejtonskog sporazuma i članica Vijeća za implementaciju mira podvukli jasnu poruku podršku ulozi Visokog predstavnika u implementaciji Dejtonskog sporazuma i...

Od početka pandemije je očito nekoliko stvari: prvo, niko sa sigurnošću ne zna kako precizno reagovati na prijetnju zvanu covid19; drugo, i sama struka daje kontradiktorne informacije i konstantno mijenja priču, od podatka koliko dugo i u kojem postotku štiti vakcina, pa sve do toga na koji način se prenosi virus i koje su najadekvatnije mjere.

Ipak, u svemu tome najviše zabrinjava što odluke o mjerama i pravima građana tokom pandemije ne donosi isključivo struka, već vlasti i ad hoc sklepani krizni štabovi u kojima se sa životima i pravima stanovništva igraju osobe koje nemaju ama baš nikakve veze sa medicinskom strukom, a kamoli sa virologijom ili epidemiologijom, pa čak ni sa zakonima koji garantuju osnovna ljudska prava i slobode. Na sve to, građani su zbunjeni – dobar dio medicinske struke se odbija vakcinisati, pa u mnogim slučajevima i testirati (u susjedstvu su nam najbliži primjeri iz R Hrvatske gdje medicinari odbijaju vakcine i testiranje i po cijenu otkaza na poslu!).

VEZANI TEKST: Šest djelatnika KBC-a Zagreb dobilo otkaz, doznali smo o kome se radi: ‘Ne žele se testirati‘

Kako možemo ustvrditi da nas vlast i krizni štabovi lažu? Imamo li odkaze za to?

Odgovor je, itekako imamo.

Najsvježiji primjer je javni istup jednog od najpoznatiji njemačkih virologa, doktora Detlev Krügere (71-godišnjeg profesora koji je od 1989. do 2016. godine vodio Institut za virologiju Sveučilišne bolnice Charité u Berlinu), koji je u velikom razgovoru za njemački Bild izjavio: „Sve je jasnije da čak i potpuno cijepljene osobe mogu prenositi koronavirus SARS-CoV-2!!!. Cijepljenjem se ne postiže sterilizirajući imunitet, dakle nije tačno da osoba koja je cijepljena više nikoga ne može zaraziti.

VEZANI TEKST: Najpoznatiji njemački virolog: “Ne biste se trebali osjećati sigurno ako ste se cijepili. Testovi trebaju važiti za sve!”

Ovih dana slušamo priče vlasti i kriznih štabova kako je na djelu epidemija necijepljenih i da su oni krivi za porast broja zaraženih i dalju cirkulaciju virusa. Očito da to nije tačno. Preciznije, lažu!

Takođe, slušamo od istih kako su cijepljenje osobe u nepovoljnom položaju zato što trpe mjere koje su posljedica ponašanja nevakcinisanih. Dakle, još jedna laž. Cijepljeni mogu i prenositi virus i završiti sa teškim oblikom bolesti… i umrijeti od posljedica zaraze.

Je li istina da cijepljenjem štitimo druge?

Odgovor je – nije!

U vezi sa mjerama koje se provode prema stanovništvu, njemački doktor  Detlev Krügere navodi i sljedeće: „Citirat ću Hendrika Streecka, profesora virologije i direktora Instituta za virologiju i istraživanje HIV-a na Sveučilištu u Bonnu: ‘cijepljenjem štitimo sebe, a ne druge’. Pravilo prema kojem će se covid potvrde izdavati samo onima koji su cijepljeni protiv covida i onima koji su ga preboljeli, a ne i onima koji posjeduju negativan covid test, neće donijeti više sigurnosti, već će samo dodatno narušiti slobodu tih osoba”.

Dakle, i iz ovoga je jasno da cijepljeni nisu niotkoga ugroženi, pogotovo ne od necijepljenih. Drugo, cijepljeni nisu niukakvom neravnopravnom položaju, osim što su prevareni od vlasti i kriznih štabova da će ih vakcina zaštititi od težih oblika bolesti i od smrti. Dokaz tome je i smrt dvanaestogodišnjeg dječaka u Njemačkoj, koji je tragično preminuo nakod covid vakcine, ali i brojni slučajevi umiranja od covida kod osoba koje su dva puta cijepljene.

VEZNI TEKST: Tragična smrt dječaka u Njemačkoj: Preminuo nakon druge doze covid vakcine (Pfizer)

Ko je onda u neravnopravnom položaju?

U neravnopravnom položaju su svi. Cijepljeni, zato što su ih obmanuli da ih vakcina štiti od teških oblika zaraze i smrti. Necijepljeni, jer ih se isključuje iz javnog života, iako zarazu mogu prenositi cijepljeni kao i necijepljeni. Djeca, jer su im nametnute pandemijske mjere, iako djeca ne dobijaju teške oblike oboljenja. To potvrđuje i struka. Doktor  Detlev Krügere u vezi s tim ističe: “Djeci treba omogućiti normalan život. – Epidemiološke su mjere u školama bile prestroge s obzirom na to da djeca nisu ranjiva skupina. Djeca su više oboljela od posljedica epidemioloških mjera nego od samog virusa. Pitam se zašto političari, mediji i znanstvena zajednica ne pričaju više o tome”.

VEZNI TEKST: Fact checking: Nekoliko činjenica o Pfizeru – laž, prevara, obmanjivanje javnosti…

Dakle, “zašto političari, mediji i znanstvena zajednica ne pričaju više o tome”. Prosudite sami. Kome najviše pogoduje vakcina? Zar nije najviše onima koji je proizvode i onima koji su plaćeni da je reklamiraju (tzv. covid marketing)?

Nisu  li to baš – dio struke, vlast i krizni štabovi?

 

Šta kažu brojke?

U nastavku slijede službeni, javno objavljeni podaci:

U Evropskoj Uniji prema podaciji EMA-e, SAD-u prema podacima CDC-ja, te Velike Britanije (britanske zdravstveno sigurnosne agencije), u tim državama je prijavljeno službeno 1.850.866 nuspojava covid vakcina. Od navedenog, u SAD (gdje CDC vodi evidenciju svih nuspojava, svih cjepiva još od 1990. godine). Prijavljeno je 615.703 nuspijava za četiri vaccine protiv covida. od čega 8.638 smrtnih slučajeva. Ovdje je zanimljivo sljedeće: ukupan broj svih nuspojava, svih cjepiva (kojih ima nekliko stotina) je 1.318.380. Dakle, skoro pedest posto (tačnije 46,81 posto) od svih nuspojava od 1990. godine do danas – otpada na samo četiri vaccine protiv covida.

Zabrinjavajuće? Svakako!

Da li vas je o tome obavijestila vlast i krizni štabovi? Svakako da nisu!

Stotine uhapšenih na protestima protiv lockdowna u Australiji | Australija Vijesti | Al Jazeera
Policijska brutalnost. Stotine uhapšenih na protestima protiv lockdowna u Australiji | Australija Vijesti | Al Jazeera

Idemo dalje. Ovo su podaci koje sve zemlje svijeta daju web stranici  www.ourworldindata.org (tako da podatke možete provjeriti i sami). Evo usporedba za period 1. Oktobar 2020. – 1. Otobar 2021., dakle usporedba iz vremena kad nije bio niko vakcinisan i perioda kada je obavljena vakcinacija:

Ovo su brojke zaraženih i umrlih na million stanovnika u većini zemalja koje imaju najviše cijepljenih –

  • EU, Oktobar 2020. bilo je 93 zaražena na million stanovnika – 21. Oktobra 2021. bilo je 109.
  • EU, Oktobar 2020. bilo je 0,83 umrlih na million stanovnika – 21. Oktobra 2021. bilo je 1,32. (postotak cijepljenih u EU je 67 posto). Ono što je svakom ovdje očito – vidimo drastičan porast zaraženih I umrlih nakon cijepljenja!
  • Njemačka, Oktobar 2020. bilo je  182 zaražena na million stanovnika – 21. Oktobra 2021. bilo je 228.
  • Njemačka Oktobar 2020. bilo je 0,77 umrlih na million stanovnika – 21. Oktobra 2021. bilo je 1,18. (postotak cijepljenih u Njemačkoj 68,8 posto).  I ovdje je svakom očito – vidimo drastičan porast zaraženih I umrlih nakon cijepljenja!
  • Irska, Oktobar 2020. bilo je  75 zaraženih na million stanovnika – 21. Oktobra 2021. bilo je 261.
  • Irska Oktobar 2020. bilo je 0,26 umrlih na million stanovnika – 21. Oktobra 2021. bilo je 1,15. (postotak cijepljenih u Irskoj 75,8 posto). I ovdje je svakom očito – vidimo drastičan porast zaraženih I umrlih nakon cijepljenja!
  • Singapur, Oktobar 2020. bilo je  3 zaraženih na million stanovnika – 21. Oktobra 2021. bilo je 361.
  • Singapur Oktobar 2020. bilo je 0 umrlih na million stanovnika – 21. Oktobra 2021. bilo je 0,73. (postotak cijepljenih u Singapuru 79,7 posto). I ovdje je svakom očito – vidimo drastičan porast zaraženih I umrlih nakon cijepljenja!

Evo sad izvještaja britanske zdravstveno sigurnosne agencije (izvještaj o nadzoru cjepiva protiv covid19), za period između 36. I 39. sedmice u 2021. Godini (stranica 13, tabela 2):

Covid slučajevi prema status cijepljenja, ukupan broj zaraženih (iznad 40 godina starosti) – 241.501. U ovom broju je necijepljenih 19.700, a cijepljenih sa obje doze je 198.982.

Na stranici 14, tabela 3, covid slučajevi na intezivnoj njezi, dakle teški oblici oboljenja, navodi se (takođe zbirni podaci za osobe starosti 40 godina na vise) – zaprimljeno je 5.269 pacijenata.

Od ovog broja bilo je 1.319 necijepljenih – I 3.723. cijepljenih sa obje doze.

Stranica 15, tabela 4 istog izvještaja (za isti period, dakle 36.-39. Sedmica 2021.) navodi: preminulo je 2.964 osobe, od kojih 568 necijepljenih, te potpuno cijepljenih 2.269.

Pored navedenog, Britanija je konstatovala ogroman višak smrti u 2021. Koji “ne znaju čemu bi pripisali” (višak smrtnih slučajeva je podatak koji se odnosi na ukupan broj umrlih u prethodnoj godini I naspram prosjeka).

Protesti u Evropi: U Londonu više od 100 uhapšenih, većinom desničara, u Parizu policija protiv antirasističkih demonstranata - BBC News na srpskom - Dnevni list Danas
Protesti u Evropi. Policijska brutalnost prema protivnicima mjera.

Možemo li ove podatke pripisati odgovornosti nevakcinisanih?

Ako nakon izvršene vakcinacije većine stanovništva imate “višak umrlih”, zar je moguće reći “ne znamo čemu pripisati”!? Ima li to zdravorazumske logike?

Dakle, sumarum. Bez ikakve sumnje, vlast i krizni štabovi lažu i obmanjuju javnost. Nije u pitanju nikakva pandemija necijepljenih.

Naravno, postavlja se i pitanje: ako želimo da nam virus ne uđe u bolnice, staračke domove i sl., zašto ne testiramo i vakcinisane – koji su takođe prenosioci virusa!?

Zar u tom slučaju nije bitnije da znamo da neko ne nosi virus, nego da znamo da li je vakcinisan!?

Za kraj, opet ću citirati dr. Detlev Krügerea: “I cijepljene se osobe mogu zaraziti i razboljeti. Čovjek je cijepljenjem dosad uništio samo jedan virus koji mu prijeti, a to su boginje. Djeca su više oboljela od posljedica epidemioloških mjera nego od samog virusa. Pitam se zašto političari, mediji i znanstvena zajednica ne pričaju više o tome”.

Da li su onda mjere koje provode vlast i krizni štabovi utemeljene na nauci i ljudskim pravima? Imaju li smisla i ikakve veze sa logikom?

Prosudite sami. Evo u prilogu još nekih informacija koju su vam sakrili vlast I krizni štabovi.

AUTOR: Jasminko Hodžić

 

 

Više članaka

Zadnje objavljeno

Otkriveno kako se moćna strana ekstremistička organizacija ‘Sivi Vukovi‘ uvukla u Bosnu i Hercegovinu

Ekstremistička organizacija iz Turske koju neke zemlje žele proglasiti terorističkom, skoro deset godina stvara svoj ogranak u Bosni i Hercegovini, koji sada želi i...

Federalnoj upravi policije prijavljen Zavod za javno zdravstvo FBiH zbog skrivanja informacija o COVIDU

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović dostavio je prijavu Federalnoj upravi policije protiv odgovornih lica u Zavodu za javno zdravstvo FBiH zbog povrede prava na pristup...

Orban zahtijeva prekid vojne pomoći EU Ukrajini: ‘Popadat će sve evropske vlade ako nastavite, budite realni‘

Mađarska je pozvala na hitne mirovne pregovore kako bi se okončao rat između Ukrajine i Rusije, pritom upozoravajući da će dugotrajni sukob potaknuti gospodarsku...

Predomislili se: Austrija ukida obaveznu vakcinaciju

Austrija će ukinuti obaveznu vakcinaciju protiv kovida 19, najavio je ministar zdravlja te zemlje Johanes Rauh. Rauh je rekao da je obavezna vakcinacija uvedena "pod...

Ruske snage ušle u Severodonjeck, ključan grad u Luhansku te najveći grad u regiji Donbas

Ukrajinske snage će se morati povući iz posljednjeg uporišta u Luhansku kako bi izbjegle zarobljavanje, tvrdi guverner te istočne ukrajinske regije Serhij Haidai. Haidai je...

Pratite nas putem Facebooka

Pratite nas putem Facebooka


This will close in 35 seconds

BosnianEnglishGermanFrenchArabicSpanish