Četvrtak, 6 Oktobra, 2022

Kako je raskrinkana medijska podvala o VPT potvrdama u BiH: Advokat Mirnes Ajanović razotkrio medijske širitelje straha i panike

Što je još važnije, sada je nepobitno dokazana sprega dvorskog novinastva i tzv fact checkera sa farmaceutskim lobijem, kojem očito nije bitno zdravlje i sigurnost građana već isključivo profit – po svaku cijenu (da nije tako, političari koji su takođe na platnom spisku covid mafije bi naložili da se u interesu javnog zdravlja, na korona virus testiraju svi (a ne samo nevakcinisani), jer i vakcinisani prenose virus i zarazu)

Preporučeno

Mađarska proglasila vanredno stanje u energetskom sektoru

Vlada mađarskog premijera Viktora Orbana naredila je zabranu izvoza energenata i ukinula višegodišnju granicu cijena komunalnih usluga za domaćinstva sa većom potrošnjom. "Mjere koje uključuju...

Zapadna sloga, koja to i nije: Mnoge zemlje G20 ne žele imenovati agresora u ratu u Ukrajini

Visoki predstavnik Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josep Borrell osvrnuo se na sastanak ministara vanjskih poslova zemalja G20 te je rekao...

Putin najavio ‘novi svjetski poredak‘: ‘Evo ko će postavljati pravila…

Ruski predsjednik Vladimir Putin održao je govor na Ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu. Putinovo obraćanje kasnilo je gotovo dva sata zbog hakerskog napada. Ekonomija,...

Diplomatski skandal u Njemačkoj: Hrvatske diplomate pustile nacističku himnu

Proslavu Dana državnosti Republike Hrvatske koju je organizirao hrvatski konzulat u Frankfurtu obilježio je veliki skandal. Na proslavi Dana državnosti Republike hrvatske u Frankfurtu izvedena...

Gotovo svi bh. mediji su danas objavili lažnu vijest: „Pravilo VTP (vakcinisan, testiran, prebolio) će se početi primjenjivati od 20. decembra 2021. godine na prostoru Federacije BiH s ciljem suzbijanja širenja koronavirusa i “normalizacije” procesa rada i drugih događaja.“

Takođe, a pozivajući se gotovi svi na BHRT, objavili su: U Federaciji Bosne i Hercegovine od sutra uvode se nove mjere, koje podrazumijevaju pravilo “vakcinisan-testiran-prebolio” (VTP). To znači da će svi građani, zaposleni u zdravstvenom i socijalnom sektoru, te javnim upravama, morati imati ispunjen jedan od ova tri uslova pri dolasku na radno mjesto, piše BHRT.

Da bi laž izgledala ubjedljivija, ova vijest je potkrijepljena izjavom pomoćnice federalnog ministra zdravstva Marine Bere : „Pomoćnica federalnog ministra zdravstva Marina Bera rekla je odlučeno je da se od 20. decembra uvede VTP potvrde, odnosno “vakcinisan, testiran, prebolio”,…“To je već postala praksa u drugim zemljama, a mi imamo dovoljno vakcina da broj vakciniranih možemo u kratkom roku povećati”, rekla je Bera.


U čemu leži prevara?

U čemu leži prevara? U tome da je ova vijest o uvođenju VPT potvrda kao i izjava Marine Bere stara mjesec dana (18. novembra 2021., i dakle, lažna), iz vremena kad je Vlada FBiH, očito po naputcima farmaceutskog lobija, pokušala uvesti  VPT potvrde za građane – pa na kraju bojeći se krivične odgovornosti usljed podnesene krivične prijave, od ove namjere odustala. Dakle, niti je pomoćnica ministra ovo izjavila danas, niti je u navedeno vrijeme održana ta sjednica Vlade.

Naime, nakon pravne i političke akcije advokata Mirnesa Ajanovića, koji je protiv odgovornih lica podnio krivične prijave, jer su pokušali protivno Ustavu uvesti segregaciju građana, kršeći njihovo pravo na jednakost pred zakonom, Vlada FBiH je donijela odluku da odustaje od uvođenja VPT potvrda: „Vlada FBiH je danas donijela zaključak …, te je u skladu s tim stavljen van snage dio važećih naredbi koji se odnosio na uvođenje VPT pravila u određene ustanove od 20. decembra u FBiH (objavljeno 2.12.2021).

VEZANI TEKST: Pritisak advokata Mirnesa Ajanovića urodio plodom: Vlada FBiH odustala od uvođenja covid potvrda

VEZANIT TEKST: Kako su oborene namjere da se uvedu kovid potvrde! Mirnes Ajanović ekskluzivno za O kanal!

Odmah nakon što su dvorski mediji objavili lažnu vijest o tome da od 20. decembra ipak na snagu stupaju VPT potvrde, ponovo je u interesu građana i vladavine prava (jedini) reagovao advokat Mirnes Ajanović, raskrinkavši javno ovaj opasni pokušaj obmanjivanja javnosti.

Ajanović je putem svog FB profila otkrio javnosti činjenicu da se radi o medijskom podmetanju, te prezentirao dokaze da su dvorski mediji emitovali staru i samim tim i lažnu vijest, samo kako bi u interesu farmaceutskog lobija i kovid marketinga kod građana izazvali zabunu i strah – ne bi li građani potrčali da se vakcinišu (u BiH 80 posto građana koristi svoje demokratsko i građansko pravo da ne želi eksperimentalnu vakcinu – op.a.).

VEZANI TEKST: VANREDNA VIJEST! Advokat Mirnes Ajanović RASKRINKAO VELIKU PREVARU po kojoj – navodno! – od sutra (20.12.2021.) važi represivna naredba VTP

Isti mediji su prešutali građanima i javnosti veoma bitnu informaciju (takođe dokazanu i javno prezentiranu od advokata Ajanovića i rijetkih nezavisnih medija), da se vakcinacija ne smije vršiti kod osoba sa određenom zdravstvenom pozadinom (anamnezom koja ukazuje na određena prethodna oboljenja i samim tim na ogroman rizik od vakcinacije), da se ne smiju vakcinisati trudnice jer je proizvođači nisu testirali po tom osnovu, te da se na svakom mjestu za vakcinaciju mora nalaziti ekipa za hitne slučajeve ukoliko dođe (a dokazano je da dolazi) do teških nuspojava koje mogu rezultirati smrću. Takođe, prešutili su  javnosti i to da se vakcinacija u BiH obavlja protuzakonito, jer nijedna vakcina nema dozvolu Državne agencije za lijekove (što je potvrdilo i Vijeće Ministara BiH, a o čemu je javnost takođe jedini informisao adokat Mirnes Ajanović i nekolicina nezavisnih medija u BiH).

VEZANI TEKST: BOSS: Prezentacija službenih informacija o vakcinaciji djece i trudnica, kao i pravna analiza apsurdnosti Covid potvrda

VEZANI TEKST: BOSS upozorio na novu neregularnost vakcinacije: Nijedna nije testirana u interakciji sa drugim lijekovima i vakcinama

Naprotiv, dvorski bh. mediji pozivaju da se vakcinišu svi, a tzv fact checkeri su informaciju o opasnosti od neselektivnog vakcinisanja proglasili lažnom vijesti, negirajući pri tome upozorenja iz uputstva proizvođača vakcina koja su takođe prvi puta javnosti objavljena od strane advokata Mirnesa Ajanovića.

 

Naknadno prepravljanje (ne)istine

Nakon što su javno razotkriveni da su objavili lažnu vijest i tako u interesu farmaceutskog lobija obmanuli građane i javnost, umjesto da objave izvinjenje, dvorski bh. mediji (dvorsko novinarstvo je kada se pišu komentari i objavljuju vijesti koji su isključivo u interesu ptuđenih centara moći – p.a) su pokušali prepravljati već objavljenu lažnu vijest.

Neki od njih su se počeli pozivati da su “samo” preuzeli istu od BHRT-a (javnog medijskog servisa za kojege je optšte poznatu da je umjesto servisa građana – servis političkih stranaka na vlasti), dok su drugi nevješto prepravljali objavljeni lažni sadržaj. Nešto kasnije, nakon što je za podvalu saznala šira javnost ) i izvan BiH, pojedini su počeli objavljivati vijest da je lažna informacija kako od 20. decembra počinje potvrda VPT potvrda u BiH, faktički priznavši da su objavili lažnu vijest i time obmanjivali javnost.

Naravno, tzv fact checkeri, samozvani sveti zaštitnici činjenica, nisu reagovali, tačnije prešutili su javnosti da je teško i opasno obmanjena od strane dvorskih, režimskih medija.

Ipak, zahvaljujući reakciji advokata Mirnesa Ajanovića koju je prenesena od strane malobrojnih nezavisnih medija i putem društvenih mreža, ova velika, brutalna i nadasve opasna medijska podvala je blagovremeno raskrinkana.

Što je još važnije, sada je nepobitno dokazana sprega dvorskog novinarstva i tzv. fact checkera sa farmaceutskim lobijem, kojem kao ni ogronoj većini političara očito nije bitno zdravlje i sigurnost građana već isključivo profit – po svaku cijenu (da nije tako, političari koji su takođe na platnom spisku covid mafije bi naložili da se u interesu javnog zdravlja, na korona virus testiraju svi (a ne samo nevakcinisani), jer i vakcinisani prenose virus i zarazu).

VEZANI TEKST: BOSS prezentirao analizu službenih informacija o vakcinaciji djece i trudnica, te pravnih apsurda o covid potvrdama

Da li će iko odgovarati

Da li će iko odgovarati za obmanjivanje javnosti, za širenje straha i panike, za faktičko izazivanje opšte opasnosti sa mogućim teškim posljedicama po javno zdravlje? Ako na sljedećim izborima ne budu kažnjeni političari koji stoje kao glavni stub svega naprijed navedenog, ništa od toga. Ako sve ostane na “Facebook” revoluciji, opet ništa od toga. U tom slučaju, klima straha i nagrubljeg kršenja građanskih prava i sloboda će se nastaviti u nedogled, kao i medijske podvale i spinovi u interesu otuđenih centara moći.

Evo još jedan dokaz o zabrinjavajućem širenju klime straha i stvaranja panike među građanima: Znate li da su isti ovi mediji koji šire klimu straha i koji su izvor dezinformacija o “užasno teškom stanju sa kovidom u BiH” prešutili i ovo:

Zvanična informacija o 7-dvenoj incidenciji na dan 18. decembar 2022

  • Velika Britanija – 697.9, – 69,8 % vakcinisanih
  • Holandija – 621.3, – 69,8% vakcinisanih
  • Francuska – 548.7, – 72% vakcinisanih
  • Njemačka – 314, – 70,2 %
  • Bosna i Hercegovina – 100, – 22% vakcinisanih

I komentar za kraj, znate li šta je tvorac fašističke propagande Joseph Goebels rekao, koja je najuspješnija propaganda: “Propaganda radi najbolje kada je onaj kojim se manipuliše uvjeren da djeluje na osnovu svoje slobodne volje”. Sada se zamislite, ko kreira vašu “slobodnu volju” da nešto učinite ili ne učinite.

DODATAK: Nakon javnih istupa advokata Ajanovića i objave istih od strane Bosnia Press, oglasila se i Vlada FBiH. Jednostavno nisu imali izbora nego da prekinu svoju šutnju i oglase se: “Obavještavamo javnost da su netačne informacije, objavljene danas u medijima, “da se od sutra u Federaciji BiH uvode nove epidemiloške mjere, koje podrazumjevaju pravilo ‘vakcinisan–testiran-prebolio’ (VTP)”, te su neistinite informacije “da će svi građani, zaposleni u zdravstvenom i socijalnom sektoru, te javnim upravama, morati imati ispunjen jedan od ova tri uslova pri dolasku na radno mjesto”.

Naglašavaju da su i neistinite informacije da je tim povodom pomoćnica federalnog ministra zdravstva Marina Bera danas, ili prethodnih dana, medijima davala bilo kakve izjave u vezi sa ovom temom.

AUTOR: Jasminko Hodžić

Izvor za informacije o kovidu:

https://oscovida.github.io/countries-incidence-rate.html

https://ourworldindata.org/covid-vaccinations?country=DEU


O autoru: Jasminko Hodžić je autor sa dugogodišnjim novinarskim i uredničkim iskustvom na radiju, televiziji, novinama, te internet i freelance novinarstvu. Autor je najmlađi politički komentator u istoriji BiH novinarstva, počevši to kao 25-godišnjak sa mjesta Urednika IPP na RTV TPK 1994. godine. Neki od medija u kojima je sticao profesionalno iskustvo su:  Urednik IP – Radio Sajgon; Urednik dokumentarnog programa – Radio Hayat; Urednik Dokumentarnog programa – RTVTK; Urednik IP – RTV TK; gl. i odg. urednik Radija – RTV TK; gl. i odg. urednik – Tuzlanski list; dopisnik Anadolia Agency. Autor je više dokumentarnih filmova, od kojih je film “Sutra je možda Sudnji dan” prvi film o Srebrenici koji je nakon rata u BiH prikazan u Srbiji.

 

Više članaka

Zadnje objavljeno

BOSS o prijetnji smrzavanjem građanima od strane direktora EP BiH Admira Andelije

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović, i kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH, u povodu povodu upozorenja iz Elektroprivrede BiH da se građani neće moći grijati na...

Odgovor mladih iz Sarajeva, Zenice i Tuzle: Da li planiraju izaći na izbore i da li općenito prate bh. političku scenu

Do Općih izbora u BiH ostalo je nešto manje od mjesec dana, a pravo glasa će imati adolescenti koji su ove godine stupili u...

Zagreb: Veliki protesti pred centralom HDZ-a – “Dosta nam je sluganstva raznim globalnim agendama”

Pred centralom HDZ-a u Zagrebu počeli su veliki protesti pod nazivom "Dajemo vam otkaz" koji je organizovala inicijativa "Slobodni zajedno" koji su i ranije...

BOSS: “Na vatru odgovorite vatrom – izađite na izbore i glasajte”

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović poziva prevarene borce, mlade, nezaposlene, radnike i penzionere da na vatru nemoralne vlasti odgovore vatrom i izlaskom na izbore glasaju...

Rusija obustavila isporuku plina kroz glavni evropski plinovod

Rusija je obustavila isporuku plina kroz glavni evropski plinovod te time intenzivirala ekonomski sukob između Moskve i Brisela. Sada su izgledi za recesiju još...

Pratite nas putem Facebooka

Pratite nas putem Facebooka


This will close in 35 seconds

BosnianEnglishGermanFrenchArabicSpanish