Truth Social, Trump Media & Technology Group (TMTG) alternativa Twitteru, dostupna je za pretprodaju prije nego što krene uživo na praznik Dana predsjednika SAD-a.

Slično Twitteru, aplikacija nudi funkcije za praćenje drugih ljudi i trendovskih tema, prema demo fotografijama, piše The Guardian.

Aplikacija će biti lansirana 13 mjeseci nakon što su Facebook i Twitter zabranili pristup bivšem američkom predsjedniku jer je ohrabrivao svoje pristalice da učestvuju u napadu na američki Kapitol 6. januara prošle godine na osnovu nepotkrijepljenih tvrdnji o široko rasprostranjenoj prijevari na predsjedničkim izborima 2020.

Obilježavajući godinu dana od napada, Joe Biden, predsjednik SAD-a, je u četvrtak rekao da bi lažne tvrdnje njegovog prethodnika mogle razotkriti vladavinu zakona i srušiti buduće izbore.

Očekuje se da će lansiranje nove mreže biti prva od tri faze u razvoju TMTG-a. Drugi bi bio pretplatnički video na zahtjev usluga pod nazivom TMTG + sa zabavom, vijestima i podcastima. Novembarska prezentacija investitora je pokazala da TMTG također želi pokrenuti podcast mrežu.

TMTG je trenutno procijenjen na 4,3 milijarde dolara.

Trumpove pristalice i maloprodajni investitori pokupili su dionice Digital Worlda, kladeći se da će se Trumpova popularnost s njegovom republikanskom političkom bazom pretvoriti u komercijalni uspjeh.